Снимка: iStock

Продукти:

½ чаша хлебни трохи, едри (може и овкусени)
½ чаша настърган пармезан
1 супена лъжица зехтин
1 пакет паста пене
6 чаши пилешки бульон
4 чаши настърган кашкавал
2 чаши броколи
250 г (или 1 малка консерва) белени домати
200 мл готов италиански сос
150 мл босилеково песто
1 и ½ чаши прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Сварете броколите за няколко минути или ги задушете на пара. Оставете настрана. Сварете пастата в подсолена вряща вода. Отцедете. В купа смесете овкусените с подправки по избор хлебни трохи, пармезана и зехтина. Разбъркайте и оставете настрана да се напоят.
 
В йенска тава за печене сложете пилето. Добавете към него доматите, броколите, соса, пестото, млякото, кашкавала. Разбъркайте. Добавете пастата, хлебните трохи и отново разбъркайте. Поръсете с пармезана отгоре. Печете в загрята на 180 градуса фурна под йенски капак за 45-50 минути.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase