Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Едва ли ще има друг кандидат за главен прокурор освен номинирания вчера Иван Гешев, смята Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).

Oще по темата
"Има още две заседания, на които могат да се правят предложения, но едва ли колегите ще се подпишат под името на един кандидат и после под друг", коментира Магдалинчев пред bTV.

Освен прокурорската колегия кандидатури може да издига и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Той обаче обяви, че няма да участва в процедурата, освен ако тя не се опорочи.

"Не мога да кажа как Гешев е убеден да се кандидатира. Трудна е задачата на главния прокурор, много задачи се стоварват върху него. Той трябва да е наясно с тях”, коментира Магдалинчев.

Той напомни, че зам.-главният прокурор трябва да получи и шест гласа от съдийската колегия, за да бъде избран за главен прокурор.

На въпроса защо преди месец Гешев заяви, че почти сигурно няма да участва в процедурата по избор на главен прокурор, представляващият ВСС напомни, че тогава зам.-главният прокурор е посочил семейни причини.

Той е категоричен, че няма политика в избора на нов главен прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Всичко за човека! Даже знаем кой е човека!

51

ДО ТАТО

преди 4 години

Напротив .Там преподаваха и преподават най-големите капацитети ,и учат много добри студенти .Един от преподавателите беше Пл ..Киров-в момента граветиращ около Президента ...

50

А БОЕЦ е

преди 4 години

руски хибрид.Остава да искате БСП:М.Манолова Р.Петкв К.Нинова Шаренкова

fallback