Снимка: BulFoto архив
fallback

Навършват се 7 години от атентата на летище "Сарафово", при който загинаха 7 души. Терористичният акт стана на 18 юли 2012 година, припомня Агенция "Фокус".

Oще по темата

Тогава алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни детонира взривно устройство в багажника на автобус, паркиран на летището и пълен с туристи от Израел. Сред шестимата загинали бе и българинът Мустафа Кьосов – шофьор на автобуса. Самият атентатор бе седмият загинал. Ранени бяха 35 души.

5 години след нападението, заради различни процедури, делото за атентата не успява да тръгне. Обвиняеми по него са Мелиад Фарах и Хасан ел-Хаджи Хасан, които са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол, но местонахождението им остава все още неизвестно.

Те са привлечени задочно в наказателния процес и са обвинени като помагачи на самовзривилия се Мохамед Хасан ел Хюсейни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

42.30

преди 4 години

Кога тъпите журналисти ще се информират, че летището НЕ СЕ казва Сарафово????

7

Ми

преди 4 години

Кое от изброените твърдения е лъжа и антисемитизъм ?1. Евреите държат голяма част световните финанси 2.Имат огромно влияние във всички медии(google,facebook)3.Са заграбили/окопирали територия на друга страна и държат населението на Палестина под икономическо робство

6

Хм

преди 4 години

До До ХмТука не става въпрос за въоръжена намеса на БГ в израелско-палестинския конфликт(което е абсурдно),а за вземане на страна в него!Ако ние се бяхме съгласили да участваме в израелския план за дискредитиране на Хизбула(чрез манипулирана присъда),то това щеше да има ужасни последствия за БГ!Тиквата е ***,но може като бивша мутра да съобрази,че е опасно да се навира между шамарите!Ако ще в "Светите" земи да се избият взаимно-не е наша работа!

fallback