Снимка: Физическия факултет на Софийския университет
fallback

От 7 до 15 юли в Тел Авив, Израел, се състоя юбилейната 50-а Международна олимпиада по физика, в която всички ученици от българския отбор по физика спечелиха престижни отличия.  Отборът беше ръководен от проф. Мирослав Абрашев и от главен асистент Нено Тодоров, които са преподаватели във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на висшето училище.

С пет медала по физика се върнаха български ученици от Рига

Сребърни медали са завоювали учениците от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" Георги Александров и Иво Петров. С бронзови медали са Александър Проданов от Профилираната природоматематическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, както и Владимира Иринчева и Васил Николов от Първа частна математическа гимназия в София.

България е сред петте държави, учредители на Международната олимпиада по физика, чието начало е положено през 1967 година, припомнят от СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

До БудистаНадявам се имаш предвид Япония, само че живота, а още по-малко кариерата не е никак лесна там. Познавам хора работили малко там, но вярвай ми, не умират за външни, колкото и да си умен. Да си намериш правилното мяст и да не загубиш ентусиазъм в науката, е нещо много рядко. Дори хора възприемани като успели, не винаги се чувстват на място.

5

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ДО 7:А АЗ ОЧАКВАМ ДА ЕМИГРИРАМ КЪМ НЯКОЯ БУДИСТКА СТРАНА И ДА ИМАМ ГОЛЕМИ УСПЕХИ ТАМ!!!!

4

Анонимен

преди 4 години

Eми хубаво, но да видим какво ще стане с тях след като завършат. Много реват, че бягат в чужбина, но малко биха останали за 500 лв да станат докторанти. Все пак трябва и физически да оцелеят.Българските работодатели нямали пак да се разсърдят като ги сравнят с боржуа в див капитализъм?

fallback