Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Сериозният експеримент с машинното гласуване на евроизборите се оказа неуспешен. Това заяви депутатът Владимир Тошев от ГЕРБ, който гостува в "Денят ON AIR".

"40% от машините са създали проблеми, макар да обвиняват ЦИК, че не сме разяснили как се действа с тях, в момента в който комисията беше избрана, тя заработи и процедурите се задействаха", подчерта той.

По думите му при гласуването с машини означава да се отдели време между 3 и 5 минути на човек.

"Хората от СИК са най-важни за правилния изборен процес. Не можем да намерим подготвени хора. Последните 30 г. демокрация показват, че има и балотажи. Това означава препрограмиране на машините за 4 дни", обясни Тошев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът уточни, че в момента в Европа малко над 40% от общините в Белгия гласуват машинно, както и някои райони на Франция. В Холандия са се отказали от тази възможност.

"Готови сме да отхвърлим ветото, ако се стигне до такова", посочи още събеседникът.

Народният представител коментира и казуса с Видинската болница, която според него има кадрови проблем.

"Няма да допусна закриване на болница като народен представител. За юни тя е заработила 200 000 лв. по-малко от възможното. Моля, медицинските екипи да не отблъскват пациентите и да не ги пращат в София и други градове", посочи Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

МАШИНИ ПО ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ НЯМАШЕ,ИСКАМЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕТАКА НЯМА ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ИЗБОРИ,ОТ ВКЪЩИ НАТИСКАШ БУТОНА И ГОТОВО

11

Анонимен

преди 4 години

Неуспешен е Парламента, неуспешна е коалицията с ОП, неуспешно е правителството (почти изцяло подменено за 2 години), неуспешна е политиката спрямо Северна Македония, неуспешна е сделката за самолетите, неуспешни са "къщите за гости", неуспешен е КПКОНПИ, реформата в съдебната система, в политиката по доходите, здравеопазването!Имате шанс за успех, ако подадете ОСТАВКА!

10

Анонимен

преди 4 години

Нарочно го направиха неуспешен иначе как ще купуват изборите

fallback