fallback

"Чувствам се виновна, че не взех най-ценното нещо - детето си", това заяви през сълзи майката на 4-годишният Дариел, който бе хвърлен от баща си от мост в Габрово, пишат от 24 часа. Тя признава, че го е направила от страх, защото знаела какво ще последва.

Oще по темата

"Той каза, че ще ме убие - мен, детето, а след това и него. Обаче той на себе си няма да посегне. Той последните месеци нито ми е внасял пари в къщи, аз бях мъжа в семейството. Малтретираше ме, риташе ме, биеше ме. От главата до долу бях обляна в кръв", обясни Поля Христова.

След като напуснала бащата на Дариел, той започнал да я издирва, като разлепил снимката й, заедно с малкото момченце и надпис "Мамо, обичам те!" 

Поля призна, че е била малтретирана всеки ден. Два пъти влизала в болница. Първият - заради счупено ребро, а вторият, заради цялостен срив на тялото. "Влачех се по земята", казва тя. Дилян биел и детето. От "Закрила на детето" дори идвали в детската градина на Дариел.

"Беше син по дупето. От "Закрила на детето" идваха в детската градина. Беше предупреден да не го прави. Случи се миналия август. Тогава от детската градина видели сините и сигнализирали. Направо не знам тези две седмици, когато аз избягах, какво го е правил. Не искам и да си го мисля. Той е пълен изрод. Пълен убиец! Не искам да го виждам. Да гние в затвора и да умре там. Това искам аз, да го линчуват",  разказва майката.

Промяна в поведението му забелязва през 2017 година, когато излиза от затвора. Тогава се ражда и Дариел.

"Той явно е бил тормозен ли, малтретиран ли там - не знам. Но за това аз нямам никаква вина. Аз му казвах да не ходи, да не се занимава с тези хора. Наръгал двама цигани и те си търсят правата. Води се едно дело и той влиза за 1.4 г. За добро поведение излезе след 8 месеца", разказва Поля.

Тя избягала без детето си, но имала намерение да го вземе от насилника с помощта на институциите.

Страхувала се, че ще я убие. Но въпреки че заплашвал и Дариел, Поля не повярвала, че Дилян може наистина да го нарани. Напуска го преди десет дни, след като я пребил за пореден път.

"Той не спира да ме удря, не спира да ме тормози сексуално по цели нощи. По време на секс ме бие. Удря ме с юмрук в главата. За мен това беше ад. Идва уикендът - ад, защото тогава съм вкъщи и трябва да съм с него", споделя опечалената майка.

От тук нататък е категорична, че я очаква нов живот.

"Задвижвам делото за детето. Ще държа до последно да се разбере какво се случи. Ако той го е направил, няма да излезе от затвора, осъден е вече, казва Поля. - Просто детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста. Това е вече факт. Просто този човек не искам да излезе от затвора. Не искам да го виждам ни жив, ни умрял."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 4 години

Това дете, от такова семейство, ако не беше станало така, можеше да порасне и да стане мазен плъх като Цв.Цв.Може и да е за добро.

54

Анонимен

преди 4 години

Ужас!: //

53

Анонимен

преди 4 години

БГ-тата за диказани мъжаги , срещу истанбулската и секви други джендъристки конвенции. Тука моеме да млатим жените когат ни хареса, щот не са ни сервирали слататата и ракията !Ни не сме *** !

fallback