Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За охраната на "София прайд" който се проведе на 8 юни, са похарчени 91 455 лева и 10 стотинки, включващи и възнаграждението за положен извънреден труд, и осигуровки на полицаите.

Това беше 12-ото шествие на хората с различна сексуална ориентация. Този път то премина под надслов "Не давай власт на омразата". В него се включиха 3- 4000 души, като сред тях имаше и доста чужденци дошли в София специално за прайда.

756 полицаи са били ангажирани за осигуряването на обществения ред на провеждането на "София прайд" тази година, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на депутата от Атака Десислав Чуколов.

Лично министърът се включи в антидемонстрацията пред Министерски съвет, която беше в подкрепа на традиционното семейство. Както всяка година и тази ВМРО остро се противопостави на провеждането на "София прайд".

Каракачанов припомни по време на парламентарния контрол, че през 2015 г. полицаите, охранявали този парад, са били 848, а през 2016 - около 1215.

Тази година полицейските служители, охранявали това мероприятие и съпътстващите го мероприятия, са по-малко, посочи той.

През 2015 г. изразходваната сума за охрана е била 94 590 лева, през 2016 г. - 149 982 лева.

В проведения на същата дата "Поход за семейството" са взели участие около 400 души, а от състава на МВР са били ангажирани 42 полицейски служители.

Същия ден, малко по-рано от началото на шествието на "София прайд", се е провело и мероприятие "Да запазим децата от разврат", в което са взели участие между 80-100 души, а от състава на МВР са били ангажирани 199 полицейски служители.

Каракачанов уточни, че нито един служител на МО, нито един военнослужещ или "Военна полиция" не са участвали в охраната на "София прайд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 4 години

Ако пресата и медийте не бяха раздухали, че ще има такъв парад, никой нямаше да се интересува от тези болни хора. А сигурно и те нямаше да се афишират от страх за разправа.

37

Анонимен

преди 4 години

Да ходиш на парада по убеждение защото си такъв и да ти се плаща го има само в България!

36

Кубинка

преди 4 години

Кви разходи, не ходят ли от родната полиция по вътрешни убеждения на тези мероприятия.

fallback