fallback

НЗОК си е позволила липса на медикамент за лечение на левкемия, което не е рядко заболяване, то е първа линия терапия. Проблемите с лечението на деца като малката Мария са ужасно много, смята Пенка Георгиева от фондация "Заедно с теб".

Oще по темата
Както е известно 6-годишната Мими със Синдром на Даун, която се лекуваше от левкемия, издъхна вчера в ИСУЛ. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца заболяването се завръща.

Георгиева съобщи, че вчера е бил получен сигнал от Силистренско от родители, които били принуждавани да дойдат лично в София, за да задействат документите за лечението на детето си.

"Такова нещо във Фонда за лечение на деца нямаше. Не може да има такова отношение!", категорична бе Георгиева.

"Директорът на фонда работеше добре, за 1 час минаваха 80 деца, всичко вървеше перфектно", допълни събеседничката.

Друг проблем в момента е и това, че имаме само една здравна каса, както и че монополните звена стават огромни, заяви Аделина Банаклиева пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът с получената фактура от майката е проблем на всички звена", посочи тя.

Събеседничките определиха случилото се като тотално безхаберие и бяха единодушни, че трябва да има приемственост в институциите, както и, че никой в администрацията, отговарящ за навременното лечение, не бива да се учи на гърба на умиращи деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Рускиньо до 15

преди 4 години

"Хората доволни,че чиновници на държавна софра намаляват". Ами да - доволни. Какъв е проблем да се направи електронен здравен каптон? Какви са тези хартиени документи дето разнасяме. Нали платихме за ел система на здравна каса. Там трябва да бъде цярата налична инфо за пациевлнта. Иначе минаваме на някакви *** регистратури ,където нелюбезни лелки бият печати по всякакви хартийки. Ето и резултат

17

Анонимен

преди 4 години

Нито Даун се лекува, нито левкемия.На кого се сърдят мрънкащите и политиканстващите?

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен16За тебе ше гласуваме.Ти ще ни оправиш.Ама друг път.

fallback