Снимка: Bulgaria ON AIR

"Животът на едно необикновено прасенце" е заглавието на първата книжка на дъщерята на певицата Светла Иванова - Стела. 7-годишното момиченце е автор не само на текста, но и на илюстрациите в изданието.

Това е книжка от 24 страници, а авторката, която през есента ще стъпи за първи път в класната стая, сподели в студиото на "България сутрин", че много обича прасенца и затова именно то е герой в произведението.

"Тя ми диктуваше, защото мисълта ѝ тече по-бързо, отколкото може да пише, аз самата се изненадах, че майката на прасенцето е инструктор по йога, която учи своите деца как да дишат, без да грухтят, как да спят без възглавници", разказа пред Bulgaria ON AIR майката Светла Иванова, която също е йога инструктор.

Тя разказа, че дъщеря ѝ е била развълнувана от процеса по писане. Стела обича животните и затова дори средствата от приходите от книгата ѝ ще отидат за приюти за животни.

Малката Стела пък каза, че планува да пише и следваща книга, въпреки че през есента ѝ предстои да е ученичка. Следващият ѝ герой пък по всяка вероятност ще бъде овца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase