При катастрофата край Долище загинаха две жени. Снимка: БулФото
fallback

Правителството обяви 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата.

Този акт е насочен към популяризирането на темата чрез провеждане на различни мероприятия, информационни и образователни кампании, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата
С решение на Министерския съвет, 2019 година бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото "Пази семейството си на пътя".

В продължение на тази практика, обявяването на 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата ще създаде възможност за ежегодно отчитане на постигнатите резултати, за споделяне на опита на различните ведомства и организации, работещи в тази област, както и за вземане на нови решения за предприемане на превантивни мерки, насочени към безопасност на транспортните системи, мотивират се от МС.

В последните дни имаше няколко тежки катастрофи със загинали на пътя. Беше отбелязан и печален пик - 6 жертви на катастрофи за един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Шопо

преди 4 години

Некой е получил повишение,че се е сетил да обявят Петровден за Ден на безопасност ! Малко на гавра ми прилича-на деня на Свети Петър-пазителят на райските порти ...

7

Анонимен

преди 4 години

Така е - 1 ден безопасност, после - никакъв контрол. И са си заслужили заплатките. За толкова работа - 10 пъти по-ниски заплати. То пък ще почнат да искат като партиите - пари за глас.

6

Гост

преди 4 години

Мда, на 29 юни ще отчетат колко са загиналите на пътя, колко са ранените и т.н. нищо полезно!

fallback