Снимка: Flickr
fallback

Тежък инцидент с два български ТИР-а се е случил в Румъния. Те са се сблъскали и са се преобърнали на пътя Гюргево-Букурещ в близост до селището Узуну, съобщават от БТА.

Единият шофьор, на 33 години, е починал, а другият - на 47 години, е бил откаран с хеликоптер в болница в Букурещ.

Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите.

Говорителят на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево уточни, че в резултат на спукването на предна лява гума единият от шофьорите е загубил контрол над камиона. Превозното средство е скъсало мантинелата, която разделя двете платна, и се е блъснало в насрещното платно с ТИР, който се движел съобразно правилника за движение. В резултат единият ТИР се преобърнал в канавката в платното в посока Гюргево, а другият - на пътното платно в посока Букурещ. Единият от камионите е бил натоварен с бутилки, а другият е бил празен. Движението е било блокирано в двете посоки в продължение на час и половина заради катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Ами ако спазваха планът макрон щяха и гумите да са им наред и те щяха да са наспани и изкъпани. Сега да се оплачат на Автоджабасков.

5

Анонимен

преди 4 години

До молдованка 6Не ти изпратиха опорките навреме, и ето на - пак се наложи сам да си измисляш "новината"!Защо не кажеш колко жертви на катастрофи в Румъния, Турция и Сърбия са карани в нашенски болници, и защо? И колко наши лекари са ходили в Босилеград да лекуват хората там безвъзмездно, докато сърбите им забраниха? И на колко хиляди българи турските "специализирани клиники" им изпиха кръвчицата - уж че били по-"експерти"?

4

молдованка

преди 4 години

Румънците винаги са били много напред с материала. И в индустрията, и в медицината. При социализма особено тежки случаи ги караха в Букурещ за лечение.

fallback