Снимка: "Блиц", Сърбия
fallback

„Кризата в България все по-голяма. Цените на храните и комуналните услуги растат, заплатите мизерни“. Това гласи заглавие на материал в сръбския вестник „Блиц“.

В публикацията са цитирани данни на НСИ /чрез сайта SeeNews/ за инфлацията през месец май /3,5%, по-ниска от 3,7-те процента през април/, за ръст на потребителските цени /с 0,1% на месечно ниво, при ръст от 0,5% през април/.

Пише още, че храната и безалкохолните напитки, за които отиват най-голям дял от месечните приходи, през май са поскъпнали с 5,8% в сравнение със същия месец миналата година, цените за жилище, вода, ток, газ и други горива са нараснали с 4,4%, а на транспорта с 2,5%.

Сръбското издание посочва също така, че средната заплата в България е най-ниската в ЕС /457 евро/, а на стъпало по-нагоре е Румъния с 565 евро.

Как така обаче сръбските „експерти“ веднага се досетиха, че България живее в криза и все повече затъва в нея, а никой у нас „не смее“ да каже това? Или в съседната страна проработват стари инстинкти за България, която винаги трябва да е по-зле, а Сърбия винаги е най-най-най.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Йоанна

преди 4 години

Така се лекуват комплексите. Ако нямяш с какво да се похвалиш и си на самото дъно ,то се лекуваш така, че очерняваш останалите. А България им е жива рана. А през време на санкциите щяха да помрат да не бе България. Пренасяха гориво , а от парите купуваха български краставици и кълбаси на метър. Но те са си те, познати на вдички какви са. Обичат да се хвалят и да живеят в илюзия, че са небесен народ . Од всяка загуба правят победа. То това са си те.

171

Анонимен

преди 4 години

То както свят светува,Кризата не е свършвала..и за ненаядените и за оядените ..така ни отърва в Мизеристан

170

Анонимен

преди 4 години

Малко тишина и плочата ще повтори заенти път.$Всички отиват в гръцко на почивка,значи хората имат много пари.?Банчо.

fallback