Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Протест срещу цените на горивата се проведе в София. Участващите обвиняват държавата в бездействие и я призовават да предприеме спешни мерки против спекулата с цените и "непрекъснатото ограбване" на хората.

"От един месец цените на горивата на международните пазари падат, а в България се вдигат. Информирахме държавата в лицето на премиера, че за нас това е абсолютна спекула. Искаме държавата да си влезе в ролята и да добият цените нормален пазарен принцип. Ние плащаме нещо, което не трябва да плащаме", каза пред bTV Красимир Митов от Национален синдикат "Защита".
Oще по темата
Според него цената на бензина трябва да е с 30 стотинки по-ниска. Настоящите цени изяждат ниските доходи на българина, констатира Митов.

На протеста не липсваха и оригинални идеи. Някои от хората използваха факта, че премиерът Борисов днес има рожден ден и донесоха специална торта по случая, за да се почерпят. На плакат зад тортата имаше надпис "Честит юбилей, господин Премиер! Спрете спекулата!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Оставка на мyтpaта!

7

НЕпротестиращ

преди 4 години

Аз пък смятам че бензина трябва да е със 1,30 лева по-евтин.

6

да им го натъпчем

преди 4 години

В отчаяния си опит да предизвика смутове в България, този път Путин се заиграва с горивата. Нека си спомним Февруари 2013 когато ни заиграха чрез ЧЕЗ като надписаха сметките. След това ни купиха два реактора. Тогава едно от главно действащите лица беше нека си спомним Радан Кънев.Лечението е лесно. Просто не се връзваме и почваме да зареждаме от други производители.

fallback