Снимка: Прессекратариат на Президента
fallback

„Разрушителният ефект на информацията може вече да бъде по-голям от този на бомбите и ракетите“. Това каза президентът Румен Радев на Шестия световен конгрес на инфромационните агенции, организиран от БТА и Светеовния съвет на информационните агенции, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

„Днес истината често се дави в море от фалшиви новини. Бързината взема превес над достоверността. Думите губят битката с образа. Наемат се армии от полуграмотни тролове, за да се дискредитират идеи и личности“, казва още държавният глава.

Битката с фалшивите новини е в разгара си, тъй като с помощта на социалните мрежи информацията се разпространява със скоростта на светлината. А, когато една лъжа бъде повторена Х на брой пъти, тя се превръща в истина.

Цялото изказване на Румен Радев може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

полуграмотен трол

преди 4 години

Ех тези "полуграмотни ***" как успяват да дискредитират почтенните личности... "Твърда ръка" трябва тук! ... "президентска власт" трябва и президентски интернет с руски сървъри.

19

ivailo

преди 4 години

До Анонимен 8 И с какво е опасен за българите Радев, а за жена му да не говорим?

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14 Никой от САЩ и зап. Европа не кани Радев, защото знаят, че не могат да го командват както командваха пуделчето Плевнелиев.

fallback