fallback

Властта в България през 1986 година е имала информация какво се е случило в Чернобил ден-два след аварията. И съвсем възможно е тя да е постъпила по дипломатически път или чрез разузнавачи, каза ядреният експерт проф. Георги Касчиев по Bulgaria ON AIR.

Той си спомни в предаването "Директно", че аварията в централата го заварила в АЕЦ Козлодуй, но едва няколко дни по-късно той имал възможност да съобщи на близките си.

Проф. Касчиев обясни и как точно е станала аварията в Чернобил. Вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Холивуд и истината

преди 4 години

До Анонимен 63: "тези филми са ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА". Да, така е. И филма на Холувуд за Чернобил е художествена измислица, но с претенции за достоверност на някои факти. Който иска, да вярва. Ако нещо от представяното не е истина или не е цялата истина, някой носи ли отговорност за това. Колкото за подвизите на Рамбо.

60

Битка за космоса

преди 4 години

До Анонимен 65: Руснаците губели битката в Космоса? И как го установи това - пак от някой американски филм? И вече си се заловил да ги оплакваш. Битката никога не е спирала, американските астронавти ги доставя до международната космическа станция руска ракета. Да, фирми от САЩ също участват в надпреварата, но какво всъщност са постигнали? Мъск си изпрати колата на околоземна орбита.А и Китай изпрати сонда до Луната. Тези, които наистина изостават са европейците.Не че има връзка с темата.

59

Ваня

преди 4 години

А сега с числа и измервания!? Още от неделя, та до идването на облакът от Швеция - р.фон беше 0-23-25 милирентгенчаса! Ако някой иска в милисивърти,да го умножи по 1.3 ! В Района на София и Самоков и по-нагоре в планината Рила /с. Говедарци/, когато облакът дойде р.фон се увеличи на 0-28млч.! Което е абсолютно малко и безопасно! Давам домашно на знаещите -- какви са опасните дози, степенувано!!!???

fallback