Пред Bulgaria ON AIR създателката на ресторанта Блажка Димитрова сподели, че той е създаден преди около 3 години като кухня, в която да работят младежи в неравностойно положение. Основният фокус и преди и сега е бил върху кетъринг услугите, но през последната една година оптимизират мястото.
"Ключовият момент, за да повярва публиката, че е напълно възможно, е начинът, по който купуваме продуктите. Залагаме на такива, които не са в пластмасова опакова, пазаруваме насипно, с наши торби, с наши кутии. На второ място идва начинът, по който готвим", обясни Блажка Димитрова в "България сутрин".
Например, мъфините, които се приготвят при нас, са в оризова хартия, която също се изяжда, даде за пример тя.
В ресторанта използват и компостер, в който през деня събират всички органични отпадъци, където те се превръщат в тор, а нея използват за градинката пред заведението.
Димитрова сподели, че нулевата философия за отпадъци не оскъпява предлаганите продукти от тях, дори в някои случаи ги прави по-евтини.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
13
Я па я..!
преди 4 годиниНищо ново. В Северна Корея всички ресторанти са на без отпадъчна технология.
12
Анонимен
преди 4 годиниДо да Ви е сладкоА вкусно ли беше
11
Анонимен
преди 4 годиникато хапнете "супа топчета от кебапче" ще разберете как на много места нулевият *** е достигнат вече.