Общ преглед

За поредна година се състоя традиционния абитуриентски бал за деца в неравностойно положение, даван от президента на България. Румен Радев е домакин на събитието, част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

Държавният глава и съпругата му посрещнаха близо 100 момчета и момичета от випуск 2019.

"Предстои ви да направите много важен избор - дали да продължите своето образование или да започнете работа. Мога да ви дам само един съвет. Предстоят ви много избори в живота, но ги правете така, че да се гордеете със своя избор. Вярвайте във вашия талант, във вашата сила, във вашите мечти - и се борете да ги постигнете", посочи президентът.

Празничната вечер е много добър пример какво може да се получи, когато всички институции работят заедно в името на една цел, каза още държавният глава, изброявайки всички тези институции.

"Правете така изборите си, че да не се срамувате, а за това трябва да бъдете добри хора", каза президентът Радев. Той е убеден, че младите хора вече са научили този урок и доказателство за това е и присъствието тази вечер на Мария и Величко от Стара Загора. Държавният глави припомни, че преди време Мария спаси живота на шофьора на тролейбуса, с който пътуваше за училище, а Величко върна на собственика му портфейл с пари и документи.

"Ето това са доблестни примери, те трябва да се следват", каза президентът пред присъстващите на бала.

Кадри от празничното събитие вижте в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар