Снимка: Bulgaria ON AIR

Под знака на "невидимата красота" млади дизайнери започнаха кампания по изработването на дрехи за хора с двигателни проблеми. Дни преди специалното ревю един идеолозите на проекта "Невидима красота" - Зорница Русинова, гостува в "България сутрин".

"Идеята се роди преди година и половина. Седем млади дизайнери от Националната художествена академия приемат предизвикателството да направят дрехи за хора, които прекарват по-голямата част от живота си в инвалидни колички. Аз съм доброволец, който помага за осъществяването на каузата", сподели тя.

В проекта се включват и 7 души с двигателни проблеми, за които ще се изработят дрехите.

Русинова подчерта, че хората в инвалидни колички имат абсолютно различна структура на дрехите и нужди. Например, нямат нужда от задни джобове, тесни панталони и дебели връхни дрехи

"Това се прави за първи път в България и в Европа. Борим се за влизането в производство на тези дрехи. Хората с увреждания в България са поставени на ръба на мизерията. Идеята ни е да направим онлайн платформа за събиране на средства, които да вложим в производството на тези дрехи", обясни Зорница пред Bulgaria ON AIR.

Ревюто ще се състои на 3 юни, а в него ще се включат известни лица от театъра и музикалната сцена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase