fallback

Кои европейски ценности носим в себе си и как да ги съхраним? В извънредното студио "Гласът за Европа" темата коментира пресаташето на Френския институт в София Мария Конакчиева.

Oще по темата
"Континентът ни е богат именно защото има много култури и е разнообразен", сподели пред Bulgaria ON AIR тя.

Конакчиева допълни, че народът ни винаги е бил значим за Европа и сме едни от малкото, които са запазили езика си чист. Според нея ние робуваме на чужди идеали, а не трябва да е така, защото имаме повече от 20 века история и трябва да си я познаваме.

Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

По думите ѝ българите ще запазят своите ценности като говорят за миналото и гледат към бъдещето. Тя е на мнение, че това, че сме част от общност, може само да ни помага. "Всичко трябва да бъде прозрачно - и славните времена, и паденията ни", посочи още Конакчиева.

"Сега е дошло време на омразата, но не трябва да мразим хора, просто защото сме им сложили някакъв етикет", категорична е пресаташето на Френския институт в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Дори в най - новата ни история англичаните притиснаха политически българското правителство за да разреши създаването на АНТИКОНСТИТУЦИОННАТА партия ДПС, която да подготви почвата за турско нахлуване и завладяване на България! Къде и Кога народа на България е бил значим за европа??? Що плямпате колкото да се намирате на приказка? Няма по - голям враг на Българите от европейците!

16

Анонимен

преди 4 години

За кого в европа е бил значим? Първо австроунгарците са те искали за колония без да имаш държва. После нито германците, нито французите, нито англичаните са искали да има стабилна славянска държава на балканския полуостров, понеже това би усилило позициите на Русия срещу турците и съответно би подсилило Русия, от което те са се страхували страшно много, както и сега се страхуват. Поляците и те са искали колонии като ненормални, чехите са се стремели към разширение... Що приказвате глупости???

15

Анонимен

преди 4 години

Бил е в минало време. Бил или пребил или пра-бил все е история.

fallback