Архив: Булфото
fallback

Запалил се е локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица, след гара "Роман". От БДЖ съобщиха, че бързият влак престоява в участъка между гарите Роман и Кунино. Около 19:50 ч. локомотивната бригада на бързия влак, пътуващ от София за Горна Оряховица, забелязва дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства.

Подаден е сигнал до Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция пътували около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал поради съображения за сигурност. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака.

Извънредното спиране на бързия влак от София за Горна Оряховица в участъка Роман и Кунинo по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, допълват от компанията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

авс

преди 4 години

българска работа--без проверка на влака---пожар---ц.....ка работа нормалната дума на българина-гара варна да не е случайно е преимуван--гара роман

11

stella

преди 4 години

На снимката е дизелова мотриса на гара Варна, в първите дни след закупуването им.Тогава ги пуснаха като бързи влакове, един вид с рекламна цел - да ги види цяла България...

10

Жулиета Василева

преди 4 години

Влакът не е този на снимката, а е от типичните, които пътуват по тези линии и се движи с близо три часа закъснение. ☺️

fallback