Снимка: Булфото, архив
fallback

От НСО напомниха, че на 24 май, когато ще честваме Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост в центъра на София ще бъдат засилени мерките за сигурност.

Празничната церемония ще започне в 11.00 ч. с тържествен водосвет при паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“.

Хората, които желаят да присъстват на церемонията, ще трябва да минат през контролно-пропускателния пункт на ул. “Шипка“ и през КПП в непосредствена близост до тролейбусната спирка на градския транспорт на бул. "Васил Левски“.

Проверките няма да се отличават от стандартните процедури, приложими при различни масови прояви, допълват от НСО.

Изискванията за гражданите са да не носят обемисти багажи,  поради невъзможността на място да бъде организирано съхранението им.

Няма да бъдат допускани лица с огнестрелно, с хладно оръжие, както и такива в нетрезво състояние.

За времето на провеждането на проявата е недопустимо използването на безпилотни летателни апарати (дронове), за да бъдат ограничени рисковете за живота и здравето на всички присъстващи на събитието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Не е военен режим , а е тиквена диктатура....

5

tamada

преди 4 години

До АнонименЗащото при бай Тошо арабските терористи се обучаваха в България, а гърмяха на запад. Чак в средата на 80-те започна да се усеща, че МВР не е подготвено за охрана.

4

ШибиРиби

преди 4 години

До house m.d.Е никой не очаква от румбата и Деса да напишат нова азбука . Поне да не се правят на колоси в науката изкуството политиката икономиката зеленчукопроизводството и т.н Да си натискат парцалите в сферата на военно въздушния офис сех

fallback