Снимка: Pixabay
fallback

Жена от София се оплака от Столичната община на Комисията за защита от дискриминация.

Сигналът засяга така наречените "умни" светофари и трудностите, които те създават основно за незрящите хора, съобщиха от Комисията.

Oще по темата

"Умни" светофари за пешеходците, а? А за шофьорите защо няма!

Жената прави съпоставка с нормалните светофари, при които зелената светлина е придружен и със звуков сигнал и незрящият може да премине кръстовището.

Но нещата с умните светофари не стояли така – звуковият сигнал е налице, но незрящият пешеходец не може да се ориентира къде е бутонът сред многото стълбове, за да го натисне и да си даде път със зелена светлина.

По този начин той или някой възрастен може да си чакат до "второ пришествие" – цитат от сигнала.

Това по никакъв начин не е достъпна среда, подчертава още столичанката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

По скоро тези светофари са ***, а не умни. Пътувам най- редовно с трамвай от сп.Света Неделя до сп.Лъвов мост и обратно и светофара до хотел Балкан не пуска трамвая и колите по Мария Луиза повече от 5 мин. Даже слушам ватманите като се обаждат по телефоните, че закъсняват и, че им давали от спирка до спирка 2 мин, а светофара ги държи повече от 5 мин. Недоволстват и пътниците с това висене по светофарите. Това е безобразие е тези уж умни светофари, незнайно от къде изхвърлени и внедрени тук

17

Един граждани

преди 4 години

Единственото "умно" нещо в тези светофари е човека измислил далаверата как да вземе пари за да сложи копче с което да направи една умна автоматична система глупава и полуавтоматична. Едно време такива копчета имаше само на пешеходни светофари които не спираха движението на автомобилите ако няма чакащи пешеходци сега целия град е нацвъкан с безумни копчета за което някой е взел добри пари а и си е осигурил доживотна хранилка за поддръжката им. Крадците в столична община са повече от ***.

16

Munchen_DE

преди 4 години

В нормалните страни има сензор - фотоклетка. Заставаш - светва зеленото. Ако няма никой - зелено за колите докато се появи някой да чака.

fallback