снимка: личен архив
fallback
Иван Пещенски е на 35 години. Той е съпруг, баща, син, брат, приятел, кинезитерапевт... Един истински човек, събрал в себе си всички прекрасни качества, за да изпълнява перфектно всички тези роли. За съжаление, от точно една година той е и пациент.

Преди година, след прекарани няколко дни с треска, главоболие и изтощение, го приемат със съмнения за пневмония.

Само ден след постъпването си в болница, Иван чува страшната диагноза - Остра миелоидна левкемия с много висок риск.

Следва тотален шок! Как така? Кога? Откъде? Защо? Сигурно има някаква грешка? Та това е Иван – здрав, енергичен, активен, планиращ, неуморен! А изведнъж до такава степен смазан, че не може да седи за повече от 5 минути на стол и не успява да извърви дори 100 метра без да има нужда от почивка.

За щастие, след отърсването от ситуацията има план за действие – индукция (първа силна химиотерапия), последвана от консолидация (поддържащи химиотерапии) и трансплантация на стволови клетки от съвместим донор, които да доведат до трайна ремисия и излекуване. Звучи обнадеждаващо и постижимо и нито той, нито близките му се отчайват и предават.

Иван е решен да мине през всички битки и да победи смъртта, защото имa прекрасно семейство, за което трябва да се грижи и бори.

Той вече е минал през индукция, консолидация, трансплантация. Десетки часове в болницата с още повече болезнени процедури.

Логично е след тези смазващи изпитания всичко да е както трябва, но много често нещата не се случват по план.

И така – след всяка малка победа следва безмилостен удар, от който нямаш време дори да се съвземеш, за да предприемеш действия и да спасиш живота си. За Иван и семейството му тези удари са вече няколко.

След последния рецидив на заболяването шансовете, които му дават лекарите в България, са нищожни.

След повече от година в ежедневна битка с рака за Иван и за любимите му хора, както и за всички медицински специалисти, тази борба е „въпреки“ - въпреки тежките обстоятелства, въпреки лошия късмет, въпреки всеки малшанс, въпреки отвратителното развитие, въпреки безумната система, въпреки всичко и всички! Надеждата се стопява, а шансовете се свеждат до минимум.

Шанс за живота на Иван обаче има, и той му е даден от лекарски екип в Израел.

Израелските специалисти са готови да се заемат със случая и да предприемат мерки за излекуване и спасяване на неговия живот. Те предлагат индивидуализирана терапия, последвана от втора трансплантация на костен мозък. Възможност за живот, материално невъзможна за младото семейство.

Цената за живота и здравето на Иван е космическа – 250 000 щатски долара, като е нужен депозит от 100 000 долара, за да може да той замине.

Борбата за живота на Иван продължава въпреки всичко, заради вярвата, че човешката добрина и съпричасност могат да помогнат на един млад мъж, който заслужава шанс да бъде здрав до дъщеря си, съпругата си, приятелите си.

Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да го направи по следния начин:

Райфайзенбанк (България) ЕАД

Иван Емилов Пещенски/ Ivan Emilov Peshtenski

IBAN: BG42RZBB91551010508747

BIC: RZBBBGSF
e-mail: vipvani@abv.bg

За повече информация, може да посетите и страницата във "Фейсбук" тук!

Иван е част от юношеската формация на Славия в периода между 1998 и 2000 година. От 2005-а пък играе за мъжкия отбор в Кнежа, откъдето е родом - Мизия. Там остава малко над три години. Преди да бъде повален от коварната болест работи като кинезитерапевт, но спортът остава в сърцето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Алтернатива

преди 4 години

Да опита с FOLAXAN , може да започне да го взима веднага и ще му струва по-евтино!

4

7878

преди 4 години

Жалко , няма ДМС - номерДано се оправи човека

3

Анонимен

преди 4 години

Ако има за нас,ще има и за него!

fallback