Снимка: архив, БулФото
fallback

България ще предостави помощ за справяне с хуманитарните кризи в Сирия и Йемен в размер на 293 375 лв., реши правителството на днешното си заседание.

Финансирането ще бъде осигурено от средствата по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ.

От средствата най-голям дял ще бъде насочен към Сирия и региона, в които има голям брой сирийски бежанци - там ще бъдат разпределени 195 583 лв. На Йемен ще бъде отпусната помощ от 97 792 лв.
 
Одобрени са и разходи за участието на България в Световното изложение в Дубай в размер на 1 514 400 лв. по бюджета на Министерство на икономиката за 2019 г. Изложението ще се проведе от 20 октомври 2020 до 10 април 2021 г.

Допълнителни пари получава и Министерството на отбраната в размер на 103 602 лв. С тях ще се покрият   извършени разходи от Военномедицинската академия и Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", свързани с  правоимащи лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Давайте пари за болни деца , за раково болни , кво сте задавали за тея *** бе!!!!! дайте на хората че изнемогват , а на ония да им дава ЕС нали ги брани все !

11

Анонимен

преди 4 години

КВОООООООООООООООО БАСИ ПРОДАЖНАТА ДЪРЖАВА СМЕ! БЪЛГАРИТЕ ДА *** А ОНИЯ ДА ИМ ДАВАМЕ ПОМОЩИ,,,,, НЯМАМ ДУМИ !

10

Анонимен

преди 4 години

И на КОГО точно ги даваме? В Сирия, например? А може и за Йемен да се каже!В Сирия Башар не от любимците на евроидотите и атлантодемократите, та не виждам ка се дават на него! Да де, ама противниците му са ислямисти, режещи глави и взивяващи църкви в европейски градове??? Да не би на тях да пращаме помощ?!?

fallback