Снимка: Reuters
fallback

САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм на България. Страната ни е дестинация, позната на американските потребители предимно за културен, природен, еко- и орнитоложки туризъм. Възможностите, които ние предлагаме, обаче са много повече и има огромен потенциал и отлични перспективи да увеличим туристите от двете страни. Това е заявила министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на първия Българо-американски туристически форум в София с участието на посланика на САЩ Ерик Рубин и представители на бизнеса и браншови организации от двете държави, съобщиха от министерството, пише БТА.

Oще по темата

Ангелкова доволна: Приходите от туризъм с ръст от 4,8%

Разполагаме с огромен потенциал да засилим двустранния туристопоток и съм убедена, че на днешния форум ще очертаем инициативи, които да заложим в Националната програма за туристическа реклама на България, и заедно ще я изпълняваме, е посочила министър Ангелкова. Тя е припомнила успешната рекламна кампания за България в 6 града в САЩ. Макар и скромна по мащаб за огромната държава, кампанията постигна много добри резултати и през 2018 г. отчетохме близо 97 хил. посещения на граждани на САЩ у нас с над 10 на сто ръст спрямо 2017 г. Вярвам, че това е правилният подход за затвърждаване на ключовите целеви пазари, сред които е и американският. Необходими са общи усилия на бизнеса и местните власти за привличане на американски туристи не само към големите ни курорти, но и към вътрешността на страната, е казала още тя.

Тя е изказала задоволството си от активната помощ на посолството на САЩ по проектите им в сферата на българската култура. Един от основните акценти в работата ни е насърчаването именно на културно-историческия туризъм, защото България разполага с уникално материално и духовно наследство, е акцентирала министър Ангелкова, като е допълнила, че почти 70 процента от туристите избират Европа заради културата и историята й.

Министър Ангелкова е обърнала специално внимание върху ролята на инвестициите за устойчивото развитие на отрасъла и е поканила присъстващите да се включат в организираната от министерството в края на този месец Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг. Тя ще привлече близо 300 представители на бизнеса. На форума ще участва Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН. Ще присъстват мениджъри от големи туроператори и инвеститори, водещи хедж фондове, финансови институции, маркетолози и др., включително ръководители и експерти от световни американски вериги като "Мариот", "Орбис", "Хаят" и др. На форума ще бъде акцентирано върху възможностите на българските курорти за конгресен туризъм, така че да се ползва богатата им материална база за провеждане на събития през цялата година.

Министър Ангелкова и посланик Рубин са изразили убедеността си да работят съвместно за развитието на круизния туризъм в Черно море, който би бил тласък за увеличаване на туристите от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Ще си зарежат американците Колорадо, Флорида и Масачусетс за да дойдат в разкопаните ни дюни и пакистанизирани градски условия! Северна Америка си има такива прекрасни места и кътчета които просто нямат заместители. Който е ходил или живее в САЩ знае за какво говоря. Не сте добре!

16

Анонимен

преди 4 години

До Патриот 16Защо да са окупатори? Бяха официално поканени, що бахчи им лизаха БКП-тата, езиците ги боляха за години напред.

15

Патриот

преди 4 години

американските окупатори влизат ли в това число!

fallback