Снимка: БТА
fallback

"Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и какво искате в живота. За да бъдете достойни българи, успешни и удовлетворени от себе си граждани на света", с тези думи президентът Румен Радев е поздравил финалистите в ученическия конкурс за правопис "Пазим езика си", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Състезанието е организирано от гражданско сдружение "Живата вода на България", създадено от съпругата на държавния глава - Десислава Радева.

Президентът е поздравил учениците за амбицията и куража да се включат в това състезание и за успеха да достигнат до финала.

"Грамотността е нещо много важно, което пази и идентичността. Няма нищо по-силно от българския език, което да ни пази като българи", е заявила от своя страна Десислава Радева.

Във финала на състезанието по правопис са участвали 14 ученици - по седем от 5-ти и от 6-ти клас, които са показали най-добри резултати в националната надпревара досега.

Заключителният кръг се е състоял в театралната зала "Алма Алтер" на Софийския университет "Св.Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Aiii, malkoto volenche taman uchi angliiski ezik s unukite na karakacanov, karafesieva, karabadjakova, karaangelova i karagiancheva, a angletata biagat, pluvat naobratno ot eu i iskat i ezika si da vzemat za spasitelna shamandura...mnogo ulichen pes sa navadil v eu...hepten mnogo...sha mu iziadat ezika...pa i setne na imenata si smenivat vmesto kara slagat otnapred edin black....o, black nebesa...

14

Анонимен

преди 4 години

Aaaa....v harema na radev samo jenski ezici...

13

Франко

преди 4 години

Вие пазите езика, а аз заплатата си. Като президент нямам никакви реални правомощия въпреки това взимам по 10 000 лв на година+ издръжка на цялата ми абсолютно ненужна администрация,съставена от бивши комунисти. Учете, деца, за да може Руменовци, Бойковци, ЦВ ЦВ, и Ц Ц да продължават с нищоправенето си и да продължават да живеят на гърба на хората, които наистина работят

fallback