Снимка: Булфото
fallback

"За българина армията винаги е била символ на чест и храброст." Това каза президентът Румен Радев по време на речта си на пл. "Александър I Батенберг" по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия, предадоха от агенция "Фокус"

"Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и политическо високомерие, но винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават мисията си". Така държавният глава започна речта си и подлъжи: "Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост".

По думите му и в най-тежките дни на изпитания, когато други са бягали от отговорност, българският войник е бил последната саможертвена преграда в защита. "За българина армията винаги е била символ на чест и храброст“, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

Културиста

преди 4 години

Дайте ми и на мен 10 хил.лв. заплата и аз ще говоря смели и дръзки думи и ще се правя на сечено на системата. Големи приказки, голямо нещо. Жалко, че има хора,които вярват на тези лицемери. Живеят на държавна хранилка цял живот, сега са в политиката пак на държавна хранилка и нищо съществено ме казва и не прави. Вие сте толкова виновни за състоянието *** армията колкото и другите "политици" и еничари. Много жалко, че има хора, които вярват на тия кърлежи.

179

Културиста

преди 4 години

От Пловдив за Свищов, за да ходят на риба. Как във време на истински недоимък си правиха банкети из Боровец на почивни станции и т.н. Чели ли сте книгата на Дрангов? По време на ПСВ жена му отива до службата му да го моли за хляб за нея и децата, защото тогава всеки е гладувал, а той и отговаря, че щом няма за никого няма да има и за тях. Разбирате ли колко сте жалки? Генерал-патриот и едновременно комунист няма. Всичките сте едни ***, интересувайки се само от софрата.

178

Културиста

преди 4 години

За съжаление след 44-та година истинските генерали са избити или затворени от партията-носител на "президента". Било каквото било от българската армия сега всички генерали са там на служба с не лоша заплата и така до не лошата пенсия. А в някои случаи и политическа кариера, както виждаме. Нито "президентът", нито 98% от "генералите" са свършили нещо полезно за държавата освен ядене и пиене на държавна хазна. Помня как нямаше гориво за летене, обаче разни "генерали" летяха с хеликоптер от Пловдив

fallback