fallback

"Мир на Земята" - под това мото ще премине знаковата визита на папа Франциск у нас. Всъщност това е заглавието на енцикликата, написана през 1963 г. от папа Йоан XXIII, наричан още българският папа.

"Посещението на папа Франциск в България е от особено значение. С него той иска да даде много знаци, които ще бъдат отправени към целия свят", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Андрей Захариев.
Oще по темата


Той допълни още, че безспорно папа Франциск е силно социално ориентиран и е успял да възвърне авторитета на католическата църква в много важни точки по света.

"Тълкуванията на премиера Борисов, който съзря във визитата на Светия отец и признание за усилията, положени от правителството за добросъседство със Северна Македония, са напълно правилни", подчерта философът.

Пред Bulgaria ON AIR Андрей Захариев отбеляза, че подобни инициативи за стопляне на отношенията между държавите се оценяват високо.

"България излъчва мир вече десетилетия наред както с етническия модел, така и с отношението си към съседите, и най-вече към Македония", каза още журналистът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

А ден преди да отпътува за България папата призова католиците да съпроводят с молитва посещението му в България и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

ТОЯ ДОЙДЕ САМО ЗА ДА НИ ПРОБУТА ИТАЛИАНСКИТЕ БЕЖАНЦИ. НЕ НИ ТРЯБВАТ ЧЕРНИ!!

19

Анонимен

преди 5 години

Колко струваше посещението на този популист?

18

V

преди 5 години

България излъчва мизерия и бедност .Етнисески и към съседите .Подбивайки цената на труда в ЕС ;)

fallback