Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

България е пълно отрицание на идеите на папа Франциск. Тук е най-големият грях, тук е царството на Дявола. Папата е дипломат и не може да си позволи да ни говори такива неща, каза в "България сутрин" журналистът Валери Найденов в навечерието на визитата у нас на главата на Римокатолическата църква.

Още по темата

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Настоящият папа е първият в историята на Светия престол, който приема името Франциск. Той отвежда църквата при хората и в сверата на дигитализацията събира повече последователи в Instagram дори от Дейвид Бекъм. Говори с вярващите на техния език, рисува сърца от прозореца на самолета, харесва футбола, аржентинското танго и българското кисело мляко, което съвсем скоро ще опита в оригинална рецепта. Папа Франциск открито се противопоставя на социалните неравенства.

"Този папа е много по-ляв от българските социалисти в много отношения. Бях дълбоко впечатлен. Миналата година той публикува на сайта на Ватикана негов текст за световния финансов сектор и предлага изключителни мерки. Той започва с християнски морал и тълкува посланието на Исус като грижа за общото благо", каза още Валери Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Българската православана църква ще посрещне топло папа Франциск. Между православието и католицизма има много религиозно-теоретически разлики, отбеляза той и подчерта, че Католическата църква се бори за влияние над хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase