Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Лечебното гладуване е полезно за здравето. Това обяви в "България сутрин" диетологът д-р Людмила Емилова. Според нея благодарение на лечебния глад организмът сваля ненужните килограми, а също така изхвърля натрупаните в тялото отрови.
Oще по темата

Д-р Емилова: Месото – виновно за агресията!?

Емилова също така сподели, че има много диети с обилно хранене с животински храни, като при тях се свалят килограми, но пък се влошава общото здравословно състояние на човек.

"Щом не се храни човек, той винаги отслабва. Важното обаче е със свалените килограми да изхвърлим отровите в организма. Когато направим правилно лечебно гладуване, изхвърляме отровите. Ако се тъпчем с много животински храни ще отслабнем, но ще бъдем по-болни. Колкото повече мазнини свалим, толкова по-добре за тялото. Човек за 20 дни на чай и плодове има значително подобрение на здравето", разказа тя.

Диетологът подкани хората да си направят поне един ден с лечебен глад след наближаващия Гергьовден. Тя също така разкри, че е много полезно да се пият чайове от жълт кантарион, маточина и мента.

"След голямо преяждане на Гергьовден е хубаво хората до изкарат поне един ден на чай и плодове. Колкото и да са пръскани плодовете, химикалите в тях са в пъти по-малко, от тези в животинската храна. След празниците е хубаво да се пие чай от жълт кантарион. Може и чайове от маточина и мента - вечер за по-добър сън. Не можеш да се гавриш с организма си и той да не те предаде накрая. Правилният начин за слабеене е лечебно гладуване", каза Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Kmntr

преди 3 години

В сайта на д-р Емилова има опция за задаване на въпроси. Но след като зададох въпрос и не получих отговор, се обадих по телефона. Казаха ми, да го задам отново. Или да си запиша час за консултация, след не знам колко време, срещу сто лв. Отговорих им, че трябва да пътувам от почти петстотин километра - отговориха ми, че хора се записвали и пътували и от чужбина. Зададох въпроса отново, но все още нямам отговор. Това беше миналата година.

52

Анонимен

преди 4 години

По коментарите по-долу ми става ясно защо повечето българи плюят ябълките и водата, а се тъпчат с кренвирши и бисквити и после пукват на 65 години, въпреки тоновете лекарства, които гълтат. После Емилова им била виновна.

51

Точно така

преди 4 години

До АнонименБеше личен познат на мъжо. Като приятелски жест към него, ми изготви хранителен режим, съобразен с продуктите в България и личните ми вкусове.

fallback