fallback

Католиците у нас очакват визитата на папа Франциск у нас. В Раковски от месеци се подготвят за историческата визита. Повече от 200 деца са в очакване да приемат първо причастие по време на службата на папа Франциск на 6 май в града.
Oще по темата


Папа Франциск идва да ни донесе благословия и да покаже, че българите сме миролюбив народ, посочи апостолическия екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България - монсеньор Христо Пройков.

Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета


"Вече имаме опита с посещението на папа Йоан Павел II преди 17 години. Сега напрежението е по-различно, има по-голямо очакване и ентусиазъм за тези, които за пръв път ще видят папа Франциск. За тези, които за втори път виждаме папа, има известно свикване, но за малките деца, които ще получат причастие, е голяма радост", сподели той пред Bulgaria ON AIR.        

Папата ще получи подарък у нас - икона на Света Богородица.

Епископът съобщи, че иконата, рисувана от български художник, вече е готова. Тя била копие на несебърската Богородица и е символ на мотото, което папа Франциск приема и с което идва на посещение в България - "Мир на Земята".

Детски рисунки и цветя очакват папа Франциск в Раковски


По думите на монсеньор Пройков папата е обикновен човек, който е естествен и живее семпло живота си на кардинал и в момента на папа.

"Той ползва най-обикновени превозни средства, а не папската лимузина. Когато е сред нас се държи естествено. През октомври имахме конференции заедно и той е този, който очаква нас владиците, а не ние него. Той е непринуден човек", добави гостът на "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Шаран-БГ

преди 4 години

Голям майтапчия тази папа и се прави на тапа. Ние трябвало да приемаме колкото се може по-вече мигранти, да ги образоваме, да им даваме работа и т.н., и т.н., защото и неговия баща бил емигрант от Италия - избягал бил от Мусолини !? И от Италия къде е бобягнал и до къде е стигнал ? Ама го слушах и ми стана весело, и се питах - на кой Дявол служи Папата римски ?? Какво посещение може да бъде неговото, освен политическо ? И какво му обещаха нашите православни миряни - българските политици?

18

гост

преди 5 години

Не искам папата в България. Той пропагандира за приемане на мигранти. Нека да си ги приема той, а да не заразява държавите с мигрантската плесен.

17

Анонимен

преди 5 години

Исус Христос изгони търговците от храма,те се настаниха във ...Ватикана.Исус Христос се е предвижвал пеша или с магаре "намесника му" на земята с охрана, папамобил, прави турнета на чужди разноски.Култ към личността ако не е това,какво друго е?Нищо свято няма в това.

fallback