Снимка: Гранд Хотел Рига в Русе
fallback

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши проверка в четиризвездния Гранд Хотел Рига в Русе, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Oще по темата

Ангелкова доволна: Приходите от туризъм с ръст от 4,8%

Инспекцията бе предприета след информация в общественото пространство за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела и където са били настанени деца.

Експертният екип на ведомството установи, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага се стартира принудителна административна  мярка за понижаване на звездите. Законът за туризма предвижда и финансова санкция за хотелиера в размер от 200 до 1000 лв. и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица.

Поискано е етажите, които не отговарят на изискванията на Закона, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и за принудително запечатване на етажите, които не съответстват на категоризацията на мястото за настаняване. Очаква се това да бъде извършено до 3 май 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Пешо с винтоверта

преди 5 години

Глоба от 200 до 1000 лева!? За неправилно паркиране може да ти излезе повече. . Това е подигравка.

14

Анонимен

преди 5 години

То стоката е като сайбията си.Каква да е друга? Тюмбелин от Шумен, който едва говори български какво да ти предложи?

13

Анонимен

преди 5 години

От снимката се вижда,че е прилично заведение при това с широка панорамна гледка където р. Дунав е като на длан,какво толкова не им харесва за 4 звезден хотел като с такива панорамни гледки на реката Дунав по дължината й в другите държави нагоре по течението й хотелите там са повеч звезди за радост на туристите да се чустват как на пикник с такава гледка и културно настанени като в заведение с обслужване,но там държат на панорамни гледки и любителски бинокли,монокли са поставили за надблюдение.

fallback