Снимка: БТА
fallback

Правителството одобри близо 3 млн. лева за създадената през февруари Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", която е специализиран орган към Министерския съвет.

Парите са необходими за осъществяване на функциите на агенцията за ръководство, координиране и контрол на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата, включително и за създаване на административен капацитет.

Необходимият ресурс ще бъде осигурен за сметка на бюджетите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2019 г.

Одобрени са и 1 366 000 лв. по бюджета на Националния статистически институт за 2019 г. за подготовката на преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г.

С предвидените средства ще бъде изградена информационна система "Преброяване 2021", а също ще бъдат разработени програма, методология и инструментариум за провеждане на преброяването и извадковите изследвания, преброителни и анкетни карти и др.

Това е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години като предоставя данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Преброяването ще осигури информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението.

МС отпусна и допълнителни 33 123 981 лева за превантивни дейности, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Сумата се осигурява от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

Как агенцията ще каже на министерсво-то,било трансп.,регион.,мвр,или апи,чене са си свършили работата.Къде е контрола на обществото.Не ми сочетекевър,имам предвид отговорнитефактори.

14

хайде на хранилката

преди 5 години

Има цяло министерство на транспорта, правят още една комисия.В 21век в държава с под 7 млн души, реално дали са 6 се правят поредните държавни работни места за техни хора.Някой да не би да си помисли че нагласените конкурси (ако ги има) ще пуснат външни кадърни хора.После да не се чудим защо се вдигат такси и данъци

13

Анонимен

преди 5 години

Бойчовите без умия , золуми и без чинства продължават , българино !Вчера Конституционния съд отмени тъпо.сния закон с ГЕРБ !

fallback