Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на Перник сигнализираха на екипа на Bulgaria ON AIR за глутница кучета, която вилнее из улиците на града. Местните са готови на протест, ако не се вземат мерки.
Oще по темата


Броят на кучетата надхвърля 20. Граждани от квартал "Мошино" споделят, че многократно са подавали сигнали до различни институции, но резултат няма. А проблемът е от две години.

За да избегнат нападение от животните, жителите минават по близко мостче, което обаче не решава проблема. Те предполагат, че от близката бензиностанция им дават храна и ги отглеждат.

Един от гражданите, който е незрящ, разказа колко му се е затруднило предвижването през града заради глутницата. Той е принуден винаги да има придружител със себе си и да използва предимно таксита за целта. За щастие, до момента няма нападнат човек.

Жителите споделят още, че децата няма как да ходят сами на училище и родителите им са задължени да ги карат с автомобили дотам. А от общината и МВР са им казали, че кучетата не са техен проблем.

Хората от квартала са готови да излязат на протест, ако положението не се промени, защото не искат да се случи инцидент и едва тогава да се вземат мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Гост

преди 5 години

Няма какво да се губи време с приказки и протести. Някой просто да запрята ракави и да решава проблема кардинално. Щом никой не забелязва какво песовете правят, едва ли на някой ще му липсват. Бързо и тихо. И месните хора отново ще са спокойни. Или 4 лапи си ги прибират или без 4 лапи. И да това са *** живота им не струва повече от на *** в кланницата. Но 2019 да се страхуваме по този начин за децата си е Абсурдно. Огън

27

анонимен

преди 5 години

да кучетата са голям проблем *** за тях закона ги пази а за хората не мисли никои страх те да излезеш защото кучетата нападат хапят в парник кв руничар са толкова много по улиците че не можеш даже да ги преброим но кметът не се интересува за защитата на хората

26

Селяндур

преди 5 години

Какъв антифриз... Ако не става с лопата и секира (че бягат много) има бръснарски ножчета и кренвирши... Иначе че са виновни хората, а не животните - така е... Ама за хората си има цигари, алкохол, наркотици, кетчуп от керемиди, майонеза от.... ;)... Все полезни неща...

fallback