Снимка: архив, БулФото
fallback

20 770 000 лв. държавна субсидия за вероизповеданията одобри правителството на редовното си заседание днес.

От тях 15 000 000 лв. са за източноправославното вероизповедание, което е остатък от държавната субсидия за 2019 г., и 5 770 000 лв. са за мюсюлманското вероизповедание.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов уточни, че държавата изпълнява поетия ангажимент, а средствата са за заплати на духовниците.

През 2018 и 2019 г. бяха приети промени на Закона за вероизповеданията, с които се въведе нов ред на финансиране от държавата на регистрираните вероизповедания в страната. С разпоредбите на чл. 28 от закона бяха определени критерии, съгласно които ежегодно със закона за държавния бюджет трябва да се одобрява разпределението на субсидията.

Владиката от едната страна, ходжата от другата... Няма сделки с вярата!

Заради това, че Законът за държавния бюджет на Република България за 2019 г. беше приет преди промените в Закона за вероизповеданията, с параграф 19 към преходните и заключителни разпоредби на изменителния закон е предвидено за тази година Министерският съвет да одобри държавната субсидия.

Средствата по бюджета на Министерския съвет ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ПроСоТо

преди 5 години

Тиквопасмината вчера рече:-"Муслиманското вероизповедание има 10 години да изплати ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си към държавата",...а днес отсече:-"Ето ви ШЕСТ МИЛИОНА".......?!?!?!?!............Хора, не разбрахте ли след толкова години,че Боковата ШАЙКА е СБИРЩАЙН ОТ СЛУГИ,които с МАЛО УМИЕТО И СЛУГИНАЖА СИ ЗАГРОБВАТ България?!?!..Какво ви става,бе хора?!..."пръскат" ли ви с нещо?!?!

21

jj

преди 5 години

А университетите и болниците флират! ФАК !

20

Шопо

преди 5 години

Пропорционално погледнато парите А мюсюлманите са повече !!!

fallback