Снимка: BulFoto

Националистически съюз от европейски крайнодесни формации беше учреден в София. Организацията се нарича “Крепост Европа”  и се основа по идея на Българския национален съюз ден след рождения ден на Адолф Хитлер, съобщава bTV.

Още по темата

Крайнодесни движения от Германия, Франция, Полша, Чехия и Унгария се събраха по покана на БНС у нас. Въпреки призивите срещу събранието от страна на антифашистки организации, то се състоя в малка зала на бул. „Сливница”. Кризисният център на руското външно министерство дори предупреди, че се очакват демонстрации в района.

В програмната си декларация Съюзът си поставя за задача „пълно ликвидиране на влиянието на марксизма, ционисткото лоби, масонството, левите партии и организации, джихадистките групи”. „Те трябва да бъдат разглеждани като заплаха за сигурността и самото оцеляване на нашите народи", се казва в документа.

Лидерът на БНС Звездомир Андронов беше категоричен, че сбирката не е свързана с никакво историческо събитие. „Взехме решение да създадем обща организация, шапка на всички организации тук. Основната цел е да спасим   Европа от тотална гибел. Ние сме националисти, а ако имате спектъра ляво и дясно, това не говори на никого нищо”, отбеляза той.

Коментари Напиши коментар

83

БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР

преди 4 месеца

Само " ЛОВНИ РОТИ " и избиване на всичко що е имало отношение към БРП/к/ - БКП - БСП , без милост ...... !!!!

82

ANARCHY

преди 1 година

До Анонимен

Те са Националисти, не Нацисти. Мислете преди да пишете глупости. Аман от разбирачи в тази държава. Всички много я разбират политиката, за това сме на това положение.

81

Щирлиц

преди 1 година

Във коя бирария се събират?Все пак традицията е важна?