Снимка: БТА, архив

Монахини ще приготвят храната за папа Франциск по време на посещението му в България в началото на май. Информацията за менюто обаче е поверителна.

Още по темата
Дали Светият отец ще опита традиционни български гозби, не е ясно, тъй като информацията е част от мерките за сигурност и не може да бъде оповестена.

Папата ще пристигне на българска земя в неделната сутрин на 5-ти май, заедно с официална делегация от около десетина души, и придружаван от швейцарски гвардейци и ватикански жандарми.

Все още не е ясно как ще бъде транспортиран папамобилът, с който той ще направи обиколка на площад "Княз Александър Първи" в София, съобщават за Дарик от пресслужбата на Католическата църква у нас.  

В програмата на папа Франциск са включени поредица от срещи с представители на българските власти, на Българската православна църква и на католическата общност.
 
Единствената историческа забележителност, която папата ще посети, е патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", където ще се помоли пред иконостаса на Светите братя Кирил и Методий.
 
Най-значимото и масово събитие с участието на Светия отец ще бъде неделната литургия, която ще се проведе на площад "Александър Първи" с участието на над 7 хиляди души. Площада папата ще обиколи със своя папамобил, който ще бъде транспортиран до България с камион или със самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase