Снимка: Pixabay
fallback

Българската икономика е базинара най-вече на търговията, тъй като не представляваме особена сила в иновациите на фона на големите страни в Европа. Мнението на главния икономист на Coface Гжегош Шилевич е, че България е зависима отвън в икономически аспект. Той коментира темета в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В момента България трябва да се приспособява към пазарните нужди. Смятам, че вие привличате много добри инвестиции в информационните технологии. Наблюдаваме по-високо търсене и бих казал, че специализация в сектора би имала добро влияние", посочи специалистът.

Прогнозите на българското правителство за ръста на БВП не съвпадат съвсем с тези на Шилевич. Той изразява известен песимизъм в сравнение с родните депутати.

"Ние сме малко по-песимистично настроени от българското правителство. Преразгледахме нашата прогноза за ръста на БВП на България от 3,6% на 3,3%", посочи той.

По думите на Шилевич страната ни трябва да се води от икономиките на основните лидери в ЕС - Франция и Германия, ако иска да продължи с развиването на собствените си интереси.

Цялото интервю с икономиста можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

postradal pasi

преди 5 години

До АнонименБългария е пълна с иновации но ги крадат или такива като този е паднал от марс и не е наясно с материята. Държавата с най високо айкю и иновации е България но аглосаксите и цион ги крадат и награждават техни послушковци а такива като Маринов го бутнаха от 11 етаж и казаха че се самоубил

251

Дядо от село

преди 5 години

При нас , е прието да се нарича ИНВЕСТИТОР ,всеки който строи на парцел,закупен на занижени цени ! Не другари , това не е ИНВЕСТИТОР! Това е кандидат за затвора ...Но , не и тук ...

250

Набабамифърчилото

преди 5 години

Фейк.

fallback