Снимка: Reuters, архив
fallback

Със съкрушено сърце научихме за трагичния инцидент в парижката катедрала Нотр Дам, която на 15 април бе опожарена, като по този начин бе нанесен огромен удар върху световното културно наследство, а катедралата, преживяла превратностите на времето и историята, бе сериозно засегната. Това се казва в обръщение на патриарх Неофит след пожара в църквата в центъра на Париж, съобщиха от Светия Синод.

Oще по темата

"Изразяваме най-дълбоката си подкрепа към френския народ, като желаем емблемата на тяхната страна да бъде възстановена в скоро време, а предстоящите Пасхални и Великденски празници да не бъдат помрачени, но напротив "Светлината, която в мрака свети и мракът я не обзе” (Йоан. 1:5), да възсияе отново в душите на всички ни“, посочва още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

да, ама

преди 5 години

да...и веднага макарончо забрани жълтите жилетки...май нещо намирисва на умишлен палеж за да имат причина да ги спрат

13

Анонимен

преди 5 години

Е, дедо попе, късно се сетИ да "подкрепяш дълбоко френския народ". :)Боко Тиквунят Банкянски го подкрепи дълбоко преди теб. :)Веднага се подложи на Макарон. :)

12

Анонимен

преди 5 години

До dan braunНашия бог е Ормузд Дей, а Господ не е спазил истанбулската конвенция и незаконно е изнасилил Дева Мария и е бил сексист.

fallback