Снимка: Bulgaria ON AIR

Месец, след като Николай Маринов пострада тежко при падане от мост в Пекин, той се прибра у нас, за да продължи лечението и възстановяването си в МБАЛ "Пирогов", където вече е настанен.

Николай стигна до България след тежки полети от Пекин до Москва и след това още три часа до София. Сега неговото лечение продължава с раздвижване и сложна рехабилитация, разказа самият Маринов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Българинът заминава за Китай, за да учи и преподава български език. След инцидента получи много тежки травми на краката и гръбнака. Наложи се операция, за която бяха събирани дарения. Министерството на външните работи също помогна, за да бъдат направени медицинските процедури и да може Маринов да се прибере у нас.

По думите му причина за падането му е преумора.

"Университетът, където работя е на 135 км от Пекин. Аз все още уча, опитвам се да завърша докторантурата си и в същото време се опитвах да работя през уикендите, почасово в Пекин - недоспиване, преумора и мисля, че всичко това е отключило прилошаването и то на място, където е изключително опасно", разказа той.

"Човек трябва да живее в настоящето. Нещо, което научих е, че човек трябва да оценява всеки един ден, всеки един момент и въпреки всичко трябва да се радваме на всяка възможност, която ни се дава. Аз се радвам на възможността, която ми се дава да оцелея в това нещо", сподели Николай Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase