fallback

Увеличение на цената с близо 10 на сто се очаква при консервите тази година, обяви Стойчко Кировски - председател на УС на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Той уточни в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR, че новата цена ще стане факт заради поскъпване на плодове, по-високите цени на електричеството, увеличение на заплатите в сектора, както и нова, по-висока цена на бурканите.

По-висока цена на българските плодове прогнозира и Марияна Милтенова от съюза на градинарите, като поясни, че загубите тази година на места заради сланите може да достигнат до 70 %.

За съжаление у нас няма механизъм, който да компенсира в достатъчен размер производителите. Освен това има и незаконен внос, който също удря родната продукция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Да допълня...

преди 5 години

До ДртПрч 11 Така е . Месните и рибни консерви са голяма отврат.Не купувайте.

15

Така е ..

преди 5 години

До Анонимен 5 Да се върне социализма , ама няма начин. Някога руснаците ни даваха енерго носители почти без пари .Ако не бяха те, нямаше да издържим и 5 години.

14

Анонимен

преди 5 години

Интересно е защо в България няма дотации на водоемките земеделски култури като царевица,леща, грах, боб, домати които са с добра цена и помагат за подобряването на хидросъоръженията.Правим едно зърно като държава от третия свят.

fallback