Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Социален експеримент показва 6 души и техните житейски истории на сцена. Платформата започва в Израел и се казва "Хората, които не говорят пред хора", целта й е да промени гледната точка на зрителите. Постановката ще се проведе на 21 април от 19:00 ч. в Българското национално радио.

При първото си представяне експериментът е събрал 400 души, четири години по-късно се провежда с 4000 души.

Ави Барух, един от организаторите на инициативата, обясни пред Bulgaria ON AIR, че българската група е била от втората вълна, обучена да направи същото нещо у нас.

"Събрали сме 6 човека, с огромни разлики помежду си. Имаме жена на 90 години, която е професор по биохимия, тийнейджърка от френска гимназия, чужденец, който разказва за България от своята гледна точка, емигрант, който е напуснал България заради сексуалната си ориентация. Последните герои са една глухоняма актриса и съдебен лекар. Всеки от тези герои имат около 8 минути на сцена да разкажат какво е да бъдат себе си", обясни Барух.

В студиото на "България сутрин" Поли Захариева, също част от организаторите, посочи, че форматът учи, че всеки има история, която може да променя човешките съдби.

"Ние сме подбрали теми, които не се чуват често в общественото пространство. Мислим да работим с компании, за да може служителите им да разкажат историите си. За да предразположим хората, им споделяме защо правим всичко това. Искаме да изградим доверие. Казваме им, че историите им целят да променят другите хора", отбеляза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

проктолог

преди 5 години

А има ли хора, които пър*ят пред други хора?

2

Трайо

преди 5 години

Г-жа Анисия Иванова, научете се да пишете правилно на български език!Не шест човека, а шестима души!

1

Мене

преди 5 години

Тъпотия ми се чини това нещо.

fallback