Снимка: Facebook
fallback

Протестите в Габрово ескалираха до сблъсъци с полицията и жандармерията и във вчерашния ден.

Повече от 2 часа група от младежи и агитки обикаляха улиците на града, за да достигнат до ромски къщи в различните квартали.

Oще по темата

На два адреса кордонът от униформени успя да ги спре, но на третата точка в покрайнините на Габрово се стигна до сблъсък. Летяха камъни, димки и бомбички. Има задържани.

В стълкновението между жандармеристи и тълпата пострада и журналист, съобщи „24 часа“. Оператор от ямболското радио и телевизия 999 Даниел Стефанов е в спешна помощ в Габрово с разцепена вежда и комоцио, след като получил удар от полицейска палка.

Около 21.30 ч. протестиращите се разпръснаха, изтласкани от плътния кордон жандармеристи.

Протестът на габровци избухна заради станалото преди дни насилие на трима мъже над продавач в магазин. На снощния митинг първоначално се събраха повече от 2000 души. Напрежението се повиши, когато сред протестиращите дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков. Срещу тях имаше недоволство, освирквания и вербални атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

А.

преди 5 години

В държавата диктат на закона е краеъгълни камак на нейня фундамент.Тряба личност в обществото която да има смелост до исползова Тоя Лост в благо на България.

107

авс

преди 5 години

това само може да го на правят хора безчовечност има си закон закона да си действа а не да стоят с прекръстени ръце да правят отчети и големи изявления нима останалите роми са виновни някои ке.ле.ме.та.се злепоставиха и сега всички роми са виновни.когато един оовчар вижда че агнето куца той веднага почва да го лечи нека това продажно правителство да прави същото ама те са корупционери тези роми бяха арестувани и после пуснати как го разбирате

106

Анонимен

преди 5 години

Питам се едно нещо: защо ПУСНАХА "ромите" - рецидивисти, извършители на побоя, без да им повдигат обвинение, та само раздухването на случая доведе до повторното им арестуване, а протестиращите срещу ромското безчинство ги АРЕСТУВАТ?Защо държавате не пази гражданите си от НАПАДЕНИЯТА на "ромите", а пази "ромите" от РЕАКЦИЯТА на гражданите?

fallback