fallback

Изказване на Корнелия Нинова предизвика бурни реакции по време на заседанието на КСНС. То гласи, че управлението краде по 10 милиарда лева годишно. А възможно ли е това, след като капиталовите разходи на държавата са 5,1 милиарда лева? По тези въпроси в студиото на "Денят ON AIR" говори икономистът Владимир Каролев.

"В предизборна обстановка БСП и ГЕРБ се замерят с небивалици", коментира той създалата се ситуация.

Каролев е категоричен, че за такива цифри не може да се говори, уточнявайки, че основните пари от българския бюджет отиват за пенсии и заплати за държавния сектор. По думите му единственото място, от което може да се краде, е през капиталовите разходи.

"Според мен проблемът е с неефективността на капиталовите разходи", допълни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът коментира и темата с поскъпването на тока, като сподели, че е нормално да не скача с толкова голям процент, тъй като това би довело до революция. Според него, ако се вдигат цените на тока, трябва да е само за по-заможните хора, защото адекватната социална политика е да се субсидират тези, които нямат.

Каролев заяви, че в енергийния сектор има много проблеми, като един от тях е поддържането на изключително ниски цени на тока. И единственият начин да не нараства този проблем е като постепенно се повишават тези цени.

По думите му в България реформи се правят само когато "опре ножът до кокала" и такива няма да бъдат направени преди изборите.  Според Каролев частният сектор управлява по-добре от държавния и българите не трябва да се притесняват, когато големи компании инвестират в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

съвет

преди 5 години

Аз не бих посъветвал Румен Радев да отрича че е купил апартамента евтино.В противен случай ще възникнат въпроси като: от къде е взел парите платил ли е данък кой дава така пари без нищоТъй като деянието е извършено докато е бил униформен, ще се занимава специализиран съд. А присъдите в дисципа са тежки.

23

источник на корупция

преди 5 години

Вярно е че Нинова обича да лъже на едро, но ако не бяха несправедливите й изказвания, народа нямаше да попита колко е струвал апартамента на Румен Радев например.В хода на питането стана видно, че "компрометирания" председател на комисията по корупция си е купил апартамент по 1000 евро на кв м и то на старо, а Румен Радев за 600 евро за нов.Защо се издъни така Радев? Ами защото той се възприема като "правоимащ", а другите възприема като "редови хора". Тази корупция трябва да се пребори!

22

Анонимен

преди 5 години

Tasi godina ot bg politicheskia partizanski ortodoksalen terorizam ste ima bogata rekolta.

fallback