Снимка: ВМА
fallback

Общ преглед
Курсантката от Националния военен университет "Васил Левски" в град Велико Търново, която се простреля снощи, ще бъде транспортирана във ВМА.
Oще по темата
Рано тази сутрин екип на ВМА излетя със самолет C-27J "Спартан” от 16-та транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до летище Горна Оряховица.

Снощи пострадалото момиче е оперирано по спешност в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, допълват от пресцентъра на ВМА.

Младши сержант курсантката от факултет "Общовойскови"се простреляла в областта на гърдите при почистване на зачисленото й оръжие автомат "Калашников".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Завършил съм военното училише в Долна Митрополия. Нашият випуск е един от първите с жени курсанти. Какво да ви кажа...Нищо против тях, бяха готини хора, някои от тях и до днес човъркат по двата ни летящи самолета..но да бъдат в бойните части на пехотата, определено не, не са създадени за това и не се справят особено добре. Стават много добри щабни офицери и бързо се издигат, защото полковниците и генералите обичат разни мацки да щъкат около тях.

46

Анонимен

преди 5 години

Служих 2 години в казармата като радист.В съседна рота лейтенант беше заповядал на воиниците да вдигнат антената на радиостанцията под далекопровода.Една от мачтите на антената представляваше 3 тръби по 3 метра кухи алуминиеви.В резултат на неговата заповед загина войникът държал тръбите на мачтата-възникна волтова дъга между проводника на далекопровода и тръбите на мачтата.Неграмотни бяха офицерите ни,много пиеха и от техника нито разбираха,нито се интересуваха!И днес явно е така.

45

Майор Пейн

преди 5 години

За да се простреля докато го чисти значи си е играла с оръжието докато е давала караул и се е правила на Captain Marvel .От факта че е забравила патрона в цевта си личи колко и е акъла . Това че след като е сменена от пост и не е направила задължителната проверка на оръжието на определеното за целта място -пказва грубо нарушение на инструкциите преди застъпване в караул ... Защо не го е разглобила? И къде по дяволите го е чистила това оръжие за да се простреля в гърдите - между краката си ли?

fallback