Снимка: bgonair.bg

49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна са загиналите в самолетната катастрофа в Македония, съобщава "Курир".

Още по темата

Машината, която е била регистрирана в Германия, се е разбила на 35 километра от Скопие.

По информация на българското посолство в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на малък самолет "Чесна", излетял днес от Охрид за София, на борда са били и са загинали четирима български граждани, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов.

Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов потвърди, че загиналите са именно семейството на Бошнаков.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той e с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзката се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христов.

Най-вероятната причина за трагедията са лоши метеорологични условия.

Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase