Снимка: bulFoto

Катаджиите от днес са на пътя и ще следят шофьорите дали спазват ограниченията в скоростта.

Инсп. Илия Геогиев от "Пътна полиция" предупреди, че най-тежки са наказанията за превишена скорост в населено място. При скорост от 100 км/ч наложената глоба е в размер от 700 лв. и се отнема свидетелство за управление на МПС за срок от 3 месеца.

Глобите варират в зависимост от нарушението, но най-тежките наказания ще бъдат за водачите на обществен превоз и превозвачите на опасни товари, каза Георгиев, цитиран от "Фокус".

Превишената скорост е една от основните причини за настъпване на транспортни проишестивя. Това е и причината усилията на служителите да са насочени изцяло за установяване на такъв род нарушения.

Статистиките за последните години доказват, че подобни операции дисциплинират водачите към намаляване на скоростта на движение.

"Подобряваме безопасността на движението по пътищата, като провеждаме подобен тип операции и се стараем да информираме хората, че всъщност колкото по-съобразена е скоростта, толкова повече време за реакция си осигуряват и вероятността да предотвратят евентуално ПТП е много по-голяма", допълни инсп. Илия Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase