Снимка: БулФото, архив
fallback

Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт ще започне на 8 април и ще приключи на 22 април, съобщиха от НОИ.

Oще по темата
Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума от 40,00 лева на 1 322 300 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е в размер до 348,00 лева включително. Толкова е размерът на линията на бедност за тази година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено според график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

До 44

преди 5 години

Колко ти е индивидуалният коефициент, който показва на каква заплата си се осигурявал? Ако е около 0,6 или по-малко, значи си се осигурявал на минималната заплата. Нещо не схващам защо хора осигурявали се на заплата около минималната искат високи пенсии?

40

???

преди 5 години

Спомям си началото на 70-те години, в кооперацията, в която живеех един от пенсионерите получаваше много ниска пенсия 90 лева. Другите пенсионери получаваха по-големи пенсии. 1 кг типов хляб беше 15 ст., а 1 кг хляб Добруджа беше 26 ст., т.е. с пенсията си от 90 лева човека можеше да си купи 600 кг типов хляб или 346 кг хляб Добруджа. Пита се в задачката каква трябва да е ниската пенсия в България сега, за да може пенсионера да си купи тези количества хляб?

39

1

преди 5 години

До ВЪПРОС,напиши ми електронния адрес,за да ти пратя копие,от пенсионното ми разпореждане,за 46години и 6 месеца трудов стаж,получавам пенсия 318.59лева.

fallback