Снимка: архив, Булфото
fallback

По-строги наказания за тежки нарушения и смърт на пътя предлагат от НФСБ. Валери Симеонов и депутати от партията внесоха в Народното събрание законопроект за промени в Наказателния кодекс.

Санкциите са за случаите, когато деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Освен това, когато е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице.

По-сериозни наказания искат вносителите, когато водачът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, както и при смърт на пешеходна пътека.

В тези случаи наказанието лишаване от свобода да бъде завишено - като вместо досегашните от 3 до 15 години, се предвидят от 5 до 20 години, а в особено тежки случаи - вместо от 5 до 20 години, да стане от 10 до 30 години.

От партията дават пример с един от многото случаи на отнет живот на млад човек от Царево. Евелин Дуков е бил блъснат и убит на пешеходна пътека в Приморско от пиян шофьор.

"Случаят на Евелин е показателен, тъй като водачът, който отне живота му в пияно състояние и избяга от мястото на произшествието няма да бъде адекватно наказан и е спорно дали ще получи ефективна присъда", заявяват от партията на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Факт

преди 5 години

А защо нищо не се прави да няма ПТП-та, а все се залага на огромни наказания след като е станало ПТП? Товз е напълно погрешен подход, който само храни жаждата за отмъщение на близките на пострадали от катастрофи и на практика води до повече нови катастрофи с най-тежки последици.

15

Адвокат

преди 5 години

До 10Ееееие нали ние хляб ядем.Даже и смекчаващи вината обстоятелства трябва да има.Като шариш едни 100 хилки може и условна.Щом ги нямаш леж 30г да ти дойде акъла

14

Така де

преди 5 години

А за да няма шест-пет, най- добре е от 28 до 30 години.

fallback