Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Около 1 милиард лева е инвестирала държавата за интегриране на ромското население от 2007 до 2017 г. Това показват изчисленията на вицепремиера Красимир Каракачанов. На кръгла маса в Министерския съвет той обсъди с общественици концепцията си за интеграция на ромите.

"Жалкото е, че за тази огромна сума и за 10-годишния период, в който е изхарчена, въпреки всички положени усилия, резултатът е нула", коментира кметът на село Мърчаево Гергин Георгиев в "Денят ON AIR".

По думите му именно заради това е създадена концепцията за интеграцията на ромското малцинство и в нея са описани точки, които биха свършили работа за успешна интерграция с доста по-малко средства.

Той посочи, че с. Мърчаево е пример за добрата интеграция.

Георгиев сподели, че около 10% от населението му е от ромски произход, но ромите живеят между българите и водят нормален начин на живот.

"Първото и началното нещо е, че те не трябва да бъдат в гето. То трябва да бъде разбито. Тези хора трябва да бъдат между останалата част от обществото, за да започнат да живеят по правилата", категоричен бе Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че освен да бъдат спирани помощите на родителите, които не изпращат децата си на училище, те трябва да понасят и други санкции като административни наказания и полагане на общественополезен труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Има и изключения сред ромите но те са нищожна част.В нашия блок/софийски квартал/пред време беше настанено в обинско жилище такова семейство.Бяхме ужасени,но се оказаха свестни,нормални с две деца,работещи.Няма чалгария,няма шум,няма мръсотия. Децата им се задомиха и се изнесоха. И сватба правиха и не се разбра даже.Живушите излязохме просто късметлии,но такива хора от етноса са изключение.

8

до 8

преди 5 години

До Анонимензащото като видеха милиционер,бягаха на другия тротоар, дори и да не са виновни. а сега си плащат на полицая или се оплакват на БХК, и си вършат зулумите БЕЗНАКАЗАНО.

7

Роб на влаЗта

преди 5 години

Ми дайте на *** жилища .Всичка министри имат по 10-тина имота ,да вземат в 9-те където не живеят по 1-но ромско семейство от Столипиново и да покажат как се прави.Цвъцко ще може да настани доста *** .Ще му подарят други....

fallback